Dit is een leeg menu. Zorg ervoor dat je menu items heeft.

Parodontologie & Mondhygiëne

Voorkomen is beter dan genezen

Een goede mondverzorging vormt de basis voor een gezond en mooi gebit. Door het verwijderen van tandplaque voorkomt u niet alleen gaatjes, maar ook tandvleesproblemen (ontstoken tandvlees kan leiden tot parodontitis, een aandoening waarbij tanden en kiezen losser gaan staan).

Bij een gebitsreiniging door de mondhygiënist of (paro-)preventieassistent worden daarom eerst tandsteen en plaque verwijderd. Bovendien geeft zij u advies over hoe u uw gebit en tandvlees in een goede conditie kunt houden.

Daarnaast polijst de mondhygiënist of (paro-)preventieassistent uw gebit, zodat het weer glad en glanzend wordt en u uw stralende lach terugkrijgt. U wilt immers niet alleen een gezond, maar ook een fraai gebit.

Bij ons in de praktijk kunt u ook terecht voor behandeling middels de GBT methode.

GUIDED BIOFILM THERAPY (GBT)

GBT is een nieuwe geavanceerde techniek om tandsteen, plaque en aanslag eenvoudig en vroegtijdig op te sporen en te verwijderen. Tijdens de behandeling kleurt de mondhygiënist of (paro)preventie assistent uw tanden met een speciale vloeistof waardoor tandplaque zichtbaar wordt gemaakt.

Tandplaque is een zacht en kleverig, nauwelijks zichtbaar laagje van speekseleiwitten, voedselresten en bacteriënmassa (biofilm) op de tanden en kiezen. GBT is veilig, efficiënt en zacht voor tanden en zacht weefsel, implantaten en gerestaureerde elementen. Onze mondhygiënisten en (paro)preventie assistenten zijn gecertificeerd in deze techniek.

Op de website www.allesoverhetgebit.nl vindt u alles wat u zou moeten weten over mondhygiëne, het voorkomen van gaatjes en parodontitis.

Luuc

Tandarts - Eigenaar

Renier

Tandarts - Eigenaar

Visie op tandheelkunde

Voorkomen is beter dan genezen

Niet alleen controle is van belang voor een gezond gebit, ook mondhygiëne en preventie zijn heel belangrijk. Mocht dat nodig zijn, dan verwijzen onze tandartsen u door naar onze mondhygiëniste. 

Locatie

Schellekens & van den Boomen
Beekhuizenseweg 2
6881 AJ Velp.