Voorkomen is beter dan genezen

Een goede mondverzorging vormt de basis voor een gezond en mooi gebit. Door het verwijderen van tandplaque voorkomt u niet alleen gaatjes, maar ook tandvleesproblemen (ontstoken tandvlees kan leiden tot parodontitis, een aandoening waarbij tanden en kiezen losser gaan staan).

Bij een gebitsreiniging door de mondhygiënist of (paro-)preventieassistent worden daarom eerst tandsteen en plaque verwijderd. Bovendien geeft zij u advies over hoe u uw gebit en tandvlees in een goede conditie kunt houden.

Daarnaast polijst de mondhygiënist of (paro-)preventieassistent uw gebit, zodat het weer glad en glanzend wordt en u uw stralende lach terugkrijgt. U wilt immers niet alleen een gezond, maar ook een fraai gebit.

Bij ons in de praktijk kunt u ook terecht voor behandeling middels de GBT-methode.

Guided Biofilm Therapy (GBT)

GBT is een nieuwe geavanceerde techniek om tandsteen, plaque en aanslag eenvoudig en vroegtijdig op te sporen en te verwijderen. Tijdens de behandeling kleurt de mondhygiënist of (paro)preventie assistent uw tanden met een speciale vloeistof waardoor tandplaque zichtbaar wordt gemaakt.

GBT is veilig, efficiënt en zacht voor tanden en zacht weefsel, implantaten en gerestaureerde elementen. Onze mondhygiënisten en (paro)preventie assistenten zijn gecertificeerd in deze techniek.

Parodontitis

Ongeveer 1 op de 3 mensen van boven de dertig heeft een vorm van parodontitis. Parodontitis is een chronische ziekte die het tandvlees en bot rondom een tand of kies aantast. Omdat parodontitis ongemerkt en zonder pijn ontstaat, weet de overgrote meerderheid van de mensen niet dat ze er last van hebben. Uit recent onderzoek is gebleken dat er een verband is tussen een parodontale infectie en ernstige gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten, diabetes en vroeggeboorte van baby’s.

Tijdens de reguliere gebitscontrole controleert uw tandarts de gezondheid van uw tandvlees. Mocht u parodontitis hebben, wordt u verwezen naar onze mondhygiëniste voor een intake. Eerst brengen wij de ernst en locatie van de tandvleesproblemen in kaart. Vervolgens maken wij een behandelplan, dat we uitgebreid zullen bespreken. De aangetaste tanden en kiezen worden zorgvuldig en eventueel met verdoving gereinigd, zowel boven als onder het tandvlees. We leggen ondertussen uit hoe je je tanden en tandvlees het beste kunt verzorgen.

Op de website www.allesoverhetgebit.nl vindt u alles wat u zou moeten weten over mondhygiëne, het voorkomen van gaatjes en parodontitis.

Locatie

U kunt onze praktijk vinden aan de Beekhuizenseweg 2 6881 AJ Velp