Tandheelkunde & Kinderen

Kindermondzorg: omdat tanden een leven lang mee moeten.


Schellekens & Van den Boomen Tandartsen is een praktijk voor het hele gezin. Kinderen zijn dus meer dan welkom. Ook voor een gezond kindergebit geldt dat mondhygiëne, preventie en regelmatige controle van belang zijn. Zodra uw kind gaat wisselen, zullen we bitewings (kleine röntgenfoto’s) maken, zodat we eventuele gaatjes in een vroeg stadium kunnen opsporen. Het kindergebit is extra kwetsbaar. Om tandbederf (gaatjes) bij kinderen te voorkomen, adviseren wij:

  • uw kind zo min mogelijk zoetigheid en tussendoortjes te geven;
  • uw kind goed te laten poetsen, liefst na elke maaltijd;
  • wanneer uw kind jonger is dan 9 jaar, als ouder na te poetsen;
  • fluoridehoudende tandpasta te gebruiken en minimaal twee keer daags twee minuten te poetsen.

 

Mondhygiëniste

Een van onze mondhygiënistes heeft zich gespecialiseerd in kindermondzorg. Zij controleert het gebit van uw kind, zorgt indien nodig voor een fluorbehandeling en voor het sealen van nieuwe kiezen. De mondhygiëniste zal uw kind ook poetsinstructie geven, zodat hij of zij daarna zelf goed voor zijn/haar gebit kan zorgen.

 

Orthodontie

Soms is het nodig de stand van de tanden en kiezen van uw kind te corrigeren. Mocht uw kind een beugel nodig hebben, dan verwijzen wij u door naar een van de zeer kundige orthodontisten in de regio met wie wij samenwerken. Hebt u een vraag over kindertandverzorging of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via e-mail of telefoon.

Schellekens & van den Boomen - Beekhuizenseweg 2 - 6881 AJ Velp - info@tandartsvelp.nl - 026-3620333